Опитът да му се пришие обвинение за злоупотреби при изграждането

...
 Опитът да му се пришие обвинение за злоупотреби при изграждането
Коментари Харесай

Арестът на Велико Желев странен? Босът на Хидрострой нямал време за бой

 Опитът да му се пришие обвиняване за злоупотреби при построяването на автомагистрала „ Хемус “ бил неуместен

Странно е притежател или ръководещ компания, работеща с милиони левове, който е уволнил дисциплинарно преди няколко дни чиновник за съществени нарушавания, да бъде упрекнат, че поради 68 000 лв. е нанесъл побой на този човек. Има проверяващи органи, само че няма по какъв начин човек, зает с толкоз значими бизнес каузи да отделя от скъпото си време за сходни задания. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ инж. Георги Златев от Браншова камара „ Пътища “. 

„ Часове преди да бъде задържан прокуратурата изисква документи за построяването на Северната скоростна дъга. Съвпадение ли е това? “, попита водещият Златимир Йочев. 

Експертът, който е някогашен чиновник на Агенция „ Пътна инфраструктура “, пък отговори, че данните, които са изнесени за ареста на Желев, са много нищожни, само че всичко наподобява необичайно. 

Инж. Златев е бил началник на една от дирекциите в АПИ, посочи водещият. 

„ Вчера служебният вътрешен министър Иван Демерджиев прикани прокуратурата да търси връзка сред ареста на Желев, досъдебното произвеждане, което към този момент е формирано против него за телесна щета и изнудване, а въпреки това за подозрението за злоупотреби при построяването на автомагистрала „ Хемус “. Именно негови компании работеха там “, напомня Йочев. 

„ Връщаме се към приказките на Мирча Кришан - „ За каквото и да си приказваме в последна сметка се връщаме към краставицата “, т.е. има обвиняване към пътностроителен необут за някакво действие и незабавно се пришиват подмятания за злоупотреби по напълно друг проблем “, разяснява гостът в студиото. 

Строителството на автомагистрала „ Хемус “ е обвързвано с модела на предплатените заплащания, посочи водещият. 

„ През тези три години задатък стана мръсна дума. Световна процедура е, когато желаете да постигнете добра цена за строителство, да се договорят двете страни с предплатено заплащане. В периодите, в които бе планувано построяването на автомагистрала „ Хемус “, са отпуснати задатъци, с цел да се случи бързо и на добра цена. От три години обаче има закъснение на строителството “, сподели инж. Златев.  

„ Това, че има недостатъци, го виждат всички, които пътуват по пътищата, само че разбрахте ли какъв беше казусът в сектора до Стара Загора, който бе ремонтиран преди 2 години? Имаше изследвания, проучвания, само че не е отчет със изводи. Същото е като изказванията, които бяха направени от министър Шишков въз основата на една или две проби от 17-километров сектор, като по техническите спецификации на АПИ на всеки 2 000 квадрата би трябвало да бъде вземана такава проба, т.е. нужни са 50, с цел да имаме обзорна картина “, добави той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР